Roltrapreiniging

Uw roltrap is veelal een blikvanger in uw gebouw, en op basis van bouwkosten per m² één van de duurste elementen. Jarenlange ervaring leert dat het schoonmaken van de roltrap vaak niet op gelijke basis wordt gedaan in vergelijking met de rest van het gebouw. Vloeren, meubilair en glas worden dagelijks of periodiek gereinigd, maar het duurste element wordt veelal niet onderhouden. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat het aantal valpartijen als gevolg van stof en vet op roltrappen jaarlijks stijgt, alsook de schadevergoedingen die daarbij gepaard gaan.

Roltrapreiniging vereist goed vakmanschap en een specifieke reinigingstechniek. Door de constructie en het intensieve gebruik zijn roltrappen namelijk moeilijk schoon te maken. Het onderhoud dient in een zo kort mogelijke tijd en met een minimum aan overlast uitgevoerd te worden. Daarnaast moet het resultaat vlekkeloos te zijn.

Geruime tijd was er geen betaalbare oplossing voor roltrap reiniging, en moest u de roltrap laten demonteren en elders laten reinigen. Een andere oplossing was om handmatig de roltrap schoon te laten maken, wat op grond van de vervuiling nooit tot goede resultaten mocht leiden.

Wij werken met een unieke roltrapreiniger welke de roltrap grondig schoonmaakt. De innovatieve machine reinigt zowel horizontaal als verticaal en droogt, na reiniging, de roltrapdelen volledig.  

Unieke voordelen
 • Roltrapreiniging op locatie zonder demontage
 • Innovatieve machine reinigt zowel horizontaal als verticaal
 • Volledige droging voorkomt schade in de machinekamer
 • Duurzame en betaalbare oplossing
 • Uitsluitend ervaren, eigen medewerkers
 • Roltrapreiniging

  Innovatieve roltrapreiniging

  FVH is in het bezit van de enige machine in de wereld welke op de roltrap machinaal zowel de horizontale delen (staanders) alsook de verticale trapdelen (stootborden) van de roltrap kan reinigen. De machine wordt via een volautomatisch systeem op uw stilstaande roltrap geplaatst waarna een speciaal samengesteld schoonmaakmiddel op het zeer uniek uitgedacht borstelsysteem wordt gespoten.

  Middels een keuzemenu werkt de machine een automatisch programma af en droogt hij als laatste de gereinigde roltrapdelen volledig. Omdat de machine hydraulisch gezekerd staat kan de medewerker ondertussen vreemde zaken als spijkers en steentjes uit een nog te reinigen trede verwijderen zodat deze niet tijdens het reinigingsproces kunnen krassen. De machine stopt na reiniging automatisch en wordt dan hydraulisch naar de volgende trede gestuurd.

Unieke roltrapreiniger

Veilig uw roltrap schoon laten maken

Het te gebruiken reinigingsmiddel is in overleg met medewerkers doorontwikkeld en voldoet daardoor aan de eisen van reiniging en aan de eisen van een beter milieu. Een verkeerd reinigingsmiddel (een te zuur of een te alkalisch middel) zal eerder schade toebrengen aan uw roltrap, waardoor de schoonmaak van uw roltrap verkeerd zal aflopen. Afhankelijk van de vervuiling en slijtage past FVH de dosering van het reinigingsmiddel aan. Daarbij kunnen wij eveneens door slijtage glanzende delen bewerken zodat er een gelijke trede ontstaat. En dat alles voor een fractie van uw huidige kosten.

De beste roltrapreiniging

Geen enkele andere machine maakt dermate grondig uw roltrap schoon en geen enkele andere machine in de wereld reinigt de verticale delen. Er zijn in de schoonmaakdienstverlening leveranciers die uw roltrap horizontaal reinigen, en daardoor de vervuiling onbehandeld laten welke u ziet als u op de roltrap vooruitkijkt. Er zijn partijen die met stoom de roltrap reinigen, met waterschade in de machinekamer tot gevolg omdat stoom nu eenmaal omgezet wordt in water bij afkoeling.

De door FVH gebruikte machine kan bogen op een goedkeuring vanuit de grote roltrapleveranciers, laat geen water achter, reinigt uw roltrap horizontaal en verticaal en geeft altijd het beste resultaat.

Met zes machines en honderden roltrapreinigingen per jaar is FVH absoluut de marktleider op het gebied van roltrappen schoonmaken.

Interesse? Gratis demo?

Bel ons tijdens kantoortijden op 0348 - 416494 of laat uw gegevens achter via het formulier. In overleg kunnen we een gratis demo voor u verzorgen!

Meer weten?

Onze machines zijn geschikt voor roltrappen en rolbanen. We voeren de reiniging meestal uit op basis van een service contract en daarbij bieden we u aantrekkelijke garanties.

FVH facility is de organisatie achter roltrapreining.nl. Wij staan voor één doel: het schoonste resultaat en dus tevreden klanten.

Servicecontract Garanties